Yukleniyor…

Üç Tahıllı Köy Ekmeği

post img

Arpa, Yulaf ve Kepekli Buğday ununu da içinde barındıran, ayrıca bol keten tohumu ile de zenginleştirilmiş üç tahıllı köy ek... Devamını Oku

Altın Ekmek

post img

Malzeme500 gr Köy veya Kepekli Hazir Ekmek Unu340-350 ml Ilık Su20 gr  Yaş Maya1 Kahve Fincanı Rondodan geçirilmiş fındık1 Kahve Fi... Devamını Oku

Sade Somun Ekmekler

post img

Kıtır kabuklu ve yumuşak dokulu somun ekmekler her daim tercih edeceğiniz ekmeklerden olacaktır.Tariften 2 adet orta boy sade somun ekmek çık... Devamını Oku

Provence Kekikli Ekmeği

post img

Ağızda dağılan ve damakta hoş bir tad bırakan, kekik kokusunu alabildiğiniz, özellikle sıcak olarak kahvaltıda mükemmel giden ekmeklerdend... Devamını Oku

Mısır Unlu Kıtır Ekmekler

post img

İçine katılan mısır unu ile hoş bir gevreklik ve lezzet kazanan bu ekmekler dilimlemek yerine elinizde kırarak yiyebileceğiniz muhteşem ekmek... Devamını Oku

Sütlü Beyaz Ekmek

post img

Bol sütlü, özellikle kahvaltı ve tosta uygun bu günlük yapılabilecek ekmeklerin tarifi Fleischmann's Yeast'in "BreadBasket"... Devamını Oku

Yoğun Tam Buğday Ekmeği

post img

Barındırdığı bol tam buğday unu ile kendine has lezzete sahip, aynı zamanda sindirime yardımcı bu enfes ekmeklerin tarifi Fleischmann's Yeast'in "Br... Devamını Oku

Çavdarlı Mısır Unlu Bagetler

post img

Çavdarlı ve Mısır Unlu Bagetler, tadı damağımıza uygun, her türlü yemeğin yanında ve aynı zamanda kahvaltıda yenebilecek lezzetli e... Devamını Oku

ATK Ciabatta

post img

Ciabatta, tadı köy ekmeğini andıran iri delikli keside sahip hemen her yemeğin yanında gidebilen ancak tost için uygun olmayan bir ekmek... Devamını Oku

Üzüm Çekirdekli Ekmek

post img

Son zamanlarda üzüm çekirdeğinin faydalarına dair yayınlar yaygınlaşmaya başladı. Diğer taraftan da üzüm çekirdeği... Devamını Oku

Lifli Kısa Baston Ekmekler

post img

Lifli Kısa Baston Ekmekler, tadı damağımıza uygun, her türlü yemeğin yanında ve aynı zamanda kahvaltıda yenebilecek lezzetli ekmeklerdendi... Devamını Oku

Kruvasan

post img

Kat kat yapısı, doyumsuz lezzeti, nefis kokusu, damağı şımartan aroması ile kruvasan en azından bir kere yapılmasında fayda olan tariflerdendir. Zat... Devamını Oku

Rus Çavdar Ekmeği

post img

Çavdarı ve kendine has kokusu ile Rus Çavdar Ekmeği, özellikle et yemeklerinin yanında çok iyi gitmektedir. Rus Çav... Devamını Oku

Panini Ekmeği

post img

Zengin Panini Tost yapımında kulanılan, ince kabuklu, yumuşacık pamuk pamuk bir ekmektir. Her tür yemeğin yanında gidebilecek hafif ve lezzetli... Devamını Oku

Baget Ekmeği

post img

Her daim yapılabilecek ve zevkle tüketilebilecek olan bu ekmeğin tarifi "King Arthur Flour"dan uyarlanmıştır.Tariften 3 adet orta boy Baget Ekm... Devamını Oku

Cevizli - Elmalı Ekmek

post img

Cevizli-elmalı ekmek ilginç lezeti ile özellikle kahvaltılarınızın vazgeçilmez ekmeği olmaya adaydır. Büyük-kü&cce... Devamını Oku

Basak Ekmekler

post img

Bol lifli, kuvvetli aromalı, şekil olarak başağa benzeyen ve kolay dilimlenen bu güzel ekmeklerin tarifi "King Arthur Flour"dan uyarlanmıştır.T... Devamını Oku

Fırın Kabarmalı Esmer Ekmek

post img

Rofco fırın reklamını yapan filmde ekmeğin fırın içinde müthiş bir şekilde kabardığı ve abartılı bir maya sönüm yırtığı ortaya... Devamını Oku

Borodinsky Ekmeği

post img

Bir zamanlar Ankara'da bir kurum tarafından talep olmasına rağmen sınırlı sayıda üretilen Borodinsky ekmeği özellikle şeker hastaları tara... Devamını Oku

Köy Ekmeği

post img

Baklavalık-böreklik un, tam buğday ve ruşeymi kullanarak uzun süreli mayalandırmalı bir köy ekmeği uygulaması yapıldı. Köy ekmeğ... Devamını Oku

Ev Ekmeği

post img

ekmeklik un, tam buğday unu ve ruşeymi kullanarak standart mayalandırmalı bir günlük ekmek uygulaması yapıldı. Ev ekmeğinin klasik kıtır k... Devamını Oku

Genzano Ekmeği

post img

ekmeklik un ve ruşeymi kullanarak standart mayalandırmalı özel bir ekmek uygulaması yapıldı. Bir başka uyarlamada tam buğday unu kullanılmasına... Devamını Oku

Altamura Ekmeği

post img

tam buğday unu, 850 randıman ekmeklik un ve ruşeymi kullanarak standart mayalandırmalı özel bir ekmek uygulaması yapıldı. Kıtır kabuklu ve &cce... Devamını Oku

Rustik Ekmek

post img

Un, su, tuz ve mayadan müteşekkil, günlük olarak yapılıp yenebilecek doğal ekmektir. İçine konulan Tam buğday unu karışımı say... Devamını Oku

İtalyan Ekmeği

post img

Orijinal tarif Bernard Clayton’un “New Complete Book of Breads” adlı kitabından alınarak uyarlanmıştır. Yaklaşık 2 adet 900’... Devamını Oku

Haşhaşlı Yoğrulmayan Ekmek

post img

Klasik Yoğrulmayan Ekmek tarifinin haşhaş ilaveli uygulanmış halidir. Haşhaşın verdiği hoş lezzet ile güzel bir aroması vardır..Tariften yaklaş... Devamını Oku

Zeytinyağlı Ekmek

post img

Klasik ekmeklerdendir. Aynı anda 2 adet yapılmış ve ikincisinde yarı yarıya tam buğday unu kullanılmıştır.Yoğrulmayan Ekmek tekniğine ve aşağıdaki t... Devamını Oku

Gülsuyulu Ekmek

post img

Farklı lezzetli ve hoş görünümlü bir ekmektir. Aynı anda 2 adet yapılmış ve ikincisinde yarı yarıya tam buğday unu kullanılmıştı... Devamını Oku

Ruşeymli Beyaz Ekmek

post img

Ruşeym, normal şartlarda Tambuğday unu içinde karışım halde bulunan buğdayın özü denilen kısımdır. Son zamanlarda önemi anlaşı... Devamını Oku

Fesleğenli Beyaz Ekmek

post img

Un, su, tuz ve mayadan müteşekkil, hafif bir fesleğen kokusu barındıran hoş yiyimli doğal ekmektir. Verilen tarifle orta boy 1 ekmek çık... Devamını Oku

Zerdeçalli Tambuğday Ekmeği

post img

Un, su, tuz ve mayadan müteşekkil, günlük olarak yapılıp yenebilecek doğal ekmektir. İçine konulan Tam buğday unu karışımı say... Devamını Oku

İrmikli Ekmek

post img

Hem beyazı, hem de tambuğday unlusu gayet sevilerek tüketilen klasik ekmeklerdendir. Sık sık yapılabilecek lezzette bir ekmektir. Uygulamada ay... Devamını Oku

Yoğrulmayan Yulaf Ekmeği

post img

İçinde sanayi mayası kullanılmayan doğal yulaf ekmeği, vazgeçemeyeceğiniz ekmeklerden olacaktır. Hamur, bir miktar cıvık olacağından d... Devamını Oku

Yoğrulmayan Çavdar Ekmeği

post img

İçinde sanayi mayası kullanılmayan doğal çavdar ekmeği, vazgeçemeyeceğiniz ekmeklerden olacaktır. Hamur, bir miktar cıvık olaca... Devamını Oku

Frenk Kimyonlu Yoğrulmayan Tam Buğday Ekmeği

post img

Frenk Kimyonu (Karaman Kimyonu/Kara Kimyon/Caraway Seed) özellikle İskandinav ülkelerinde Çavdar benzeri tahılların vaz geçi... Devamını Oku

Tarhunlu Beyaz Ekmek

post img

Değişik lezzet ve kokusuya sahip bu ekmek, istek üzerine hazırlanmıştır.Verilen tarifle orta boy 1 ekmek çıkmaktadır.Yoğrulmayan Ekmek t... Devamını Oku

Yoğrulmayan Sade Ekmekler

post img

Yoğrulmayan ekmekler, bir defa tadan ve lezzetine varan biri için vaz geçilmesi zor bir ekmek türüdür. Bizde de ara ara... Devamını Oku

Daktyla (Komşunun Köy Ekmeği)

post img

Yoğrulmayan ekmek, yöntem olarak sadece Jim Lahey'in formülünü verdiği ekmekle değil, arzu ettiğiniz herhangi bir tarifi de ufak... Devamını Oku

Broa (Portekiz Mısır Ekmeği)

post img

Yoğrulmayan ekmek, yöntem olarak sadece Jim Lahey'in formülünü verdiği ekmekle değil, arzu ettiğiniz herhangi bir tarifi de ufak... Devamını Oku

Ballymaloe Brown Bread

post img

Yoğrulmayan ekmek, yöntem olarak sadece Jim Lahey'in formülünü verdiği ekmekle değil, arzu ettiğiniz herhangi bir tarifi de ufak... Devamını Oku

Scots Baps

post img

Yoğrulmayan ekmek, yöntem olarak sadece Jim Lahey'in formülünü verdiği ekmekle değil, arzu ettiğiniz herhangi bir tarifi de ufak... Devamını Oku

Günlük Esmer Ekmek

post img

Bir gece önceden hamurunu karmak şartıyla günlük yapılıp afiyetle yenilebilecek, tam buğday ununun koku ve tadını çok iyi taşı... Devamını Oku

Günlük Beyaz Ekmek

post img

Bir gece önceden hamurunu karmak şartıyla günlük yapılıp afiyetle yenilebilecek, buğday ununun koku ve tadını çok iyi taşıyan,... Devamını Oku

Kekikli Ekmek

post img

Bir gece önceden hamurunu karmak şartıyla günlük yapılıp afiyetle yenilebilecek, mis gibi dağ kekiği kokan, çiğnemlik dokulu, ... Devamını Oku

Kağıt Ekmeği

post img

Kağıt Ekmeği, yapılışında kap içinde pişmesi yönünden yoğrulmayan ekmeğe benzediği için bu kategoriye alınmış ekmek tekniği ... Devamını Oku

Esmer Çavdar Ekmeği

post img

Her zaman için ekmeğin kapalı kap içinde pişmesinin getirdiği bazı avantajlar mevcuttur. Diğer taraftan yoğrulmayan ekmeğin sıvı oranı... Devamını Oku

Esmer Tam Buğday Ekmeği

post img

Her zaman için ekmeğin kapalı kap içinde pişmesinin getirdiği bazı avantajlar mevcuttur. Diğer taraftan yoğrulmayan ekmeğin sıvı oranı... Devamını Oku

Ayçekirdekli Ekmek

post img

(Taş değirmen unundan)Taş değirmen unu ile yapılan ekmeklerin hem işlenmesi zor, hem de az kabarmaları sebebiyle damak şımartıcı lezzet verememeleri... Devamını Oku

Kavılca ve Beyaz Unlu Ekmek

post img

Kars yöremize ait, gluten oranı düşük Kavılca buğdayını geri kazanmak amacıyla son zamanlarda ciddi çalışmalar yapılmaktadır. ... Devamını Oku

Kavılca ve Mısır Unlu Ekmek

post img

Kars yöremize ait, gluten oranı düşük Kavılca buğdayını geri kazanmak amacıyla son zamanlarda ciddi çalışmalar yapılmaktadır. ... Devamını Oku

Yoğrulmayan Tahıl Ekmeği

post img

Lezzet ve pratiklik olarak yoğrulmayan ekmek neredeyse rakipsiz bir hale gelmiş durumdadır. Başlangıçta tecrübe kazanana kadar her ne ka... Devamını Oku